Voeg een domeinalias toe in Plesk

Het alias is een domeinnaam die je toevoegt aan jouw hosting account. In plaats van zijn eigen content te bevatten, zal die doorverwijzen naar een ander domein naar keuze. Je kan dit bijvoorbeeld gebruiken om de domeinalias MijnOudewebsiteDomeinnaam.com toe te voegen en die laten doorverwijzen naar MijnNieuwewebsiteDomeinnaam.com.

Om dit te doen volg je deze stappen:

1. Log in op jouw Plesk controlepaneel.
  2. Ga naar het horizontale menu bovenaan.
  3. Klik op het tabblad Websites & domeinen.Websites & domeinen
  4. Klik op de button Nieuw domeinalias toevoegen.Nieuw domeinalias toevoegen
  5. Vul het formulier in en klik op OK.
    1. Indien je de Maildienst activeert, dan zullen de mailboxen die je onder het hoofddomein aangemaakt had, ook beschikbaar zijn onder het alias. Maar je zal geen specifieke mailboxen kunnen aanmaken voor het domeinalias.
    2. Indien je de Webservice optie activeert, dan zal de website in de browser geopend worden op de URL van de alias. Indien je dit niet selecteert, dan zal de doorverwijzing niet geschieden. Maar je kan nog altijd wel het doorzenden van de mail gebruiken, indien die geactiveerd is.

Formulier om domainalias toe te voegen

6. Het domeinalias zal samen met jouw andere gehoste domeinnaam verschijnen in het Websites & domeinen overzicht waar je het kan beheren.
Updated on 5 maart 2020