Gratis support via:  +31 (0)20 796 9999

Hoe kan ik mijn Basic mailbox configureren in Gmail?

1. Log in op jouw Gmail account.
Log in Gmail account
Overzicht e-mails

2. Wanneer je ingelogd bent op jouw account, ga je naar de hoek rechtsboven van jouw webmail waar je op het tandwieltje klikt. Kies “Settings”.

Settings

3. In het controlepaneel kies je “Accounts and import”.

Accounts en import

4. Kies “Add a mail account”.

Add mail account

5. In het pop-up venster dat nu verschijnt kan je jouw andere e-mailadres invullen. Klik op “Next” om verder te gaan.

Vul ander e-mailadres in en klik op next

6. Kies “Import emails from my other account (POP3)” en klik op “Next”.

Kies 'Import emails from my other account (POP3) en klik op next

7. Vul jouw gebruikersnaam, wachtwoord en jouw server informatie in. Klik op “Add Account” wanneer je klaar bent.

POP3:
pop3.mailprotect.be
(poort:110; SSL poort: 995)

Je mails via webmail blijven ontvangen?
Vink dan “Leave a copy of retrieved message on the server” aan!

8. Jouw account is toegevoegd. Je krijgt nu de vraag of je ook mails wil verzenden met dit nieuw account. In dit geval: gebruiker1@dierckxen.be. Deze optie kan je later nog wijzigen. Klik op “Next” om verder te gaan.

Kies of je e-mails wilt verzenden via dit account en klik op next

9. Vul jouw naam bij het nieuwe e-mailadres in. Klik op “Next step”.

Vul naam in en klik op next step

10. Vul de instellingen in van jouw SMTP-server. Klik op “Add account”.

SMTP:
smtp-auth.mailprotect.be
(poort: 2525; SSL poort: 465; TLS poort: 587)
Vul de instellingen in van uw SMTP-server. Klik op 'Add account'

11. Je krijgt nu de melding dat jouw andere server met succes gevonden kon worden. Om de verificatie te bevestigen, moet je een verficiatiecode invullen en op “Confirm” klikken, of op klik op de link in de confirmatiemail.

Vul de verificatiecode in

12. Keer terug naar jouw inbox waar je de confirmatiemail zal zien. Het kan enkele minuten duren vooraleer de mail verzonden is.

13. Indien je verkiest om de verificatiecode in te vullen, dan wordt jouw mailbox onmiddellijk toegevoegd. Indien je verkiest om op de link te klikken, zal er een nieuwe tab verschijnen. Je moet op de “Confirm” button klikken om verder te gaan.

Bevestig confirmatie

14. De bevestiging is geslaagd! Klik op de link om naar jouw Gmail account terug te keren.

Confirmatie is geslaagd

15. In de instellingen van jouw account, kan je nu het toegevoegde account zien: gebruiker1@dierckxen.be; je zal nu mails kunnen verzenden en ontvangen met dit account.

Instellingen toegevoegd account
Updated on 2 april 2024