Een navigatiemap toevoegen

Groeperen van sub-navigatie items met de mappen functie. Met behulp van deze functie hoef je geen extra pagina te maken om gerelateerde pagina’s of ankers te ordenen. Je kan een niet-klikbaar mapitem toevoegen aan de navigatie en alle gerelateerde pagina’s of ankers als subitems groeperen.

Mappen verschijnen onder het tabblad “Pagina’s” om je te helpen jouw navigatie-items te organiseren, maar mappen zijn zelf geen echte pagina’s. Het zijn elementen die bedoeld zijn om andere items te groeperen. Daarom ontbreken in de map instellingen pagina specifieke elementen (zoals URL- en SEO-optimalisatie) of bewerkingsopties (zoals een duplicaat of een ingesteld wachtwoord).

Opmerkingen:

De navigatie kan tot 3 niveaus hebben, zodat mappen tot 2 niveaus van subitems kunnen nestelen. Je kan mappen in mappen plaatsen als navigatie-items op het 2e niveau. Omdat de navigatie niet meer dan 3 niveaus kan hebben, kan je een map niet als 3de niveau-item gebruiken (deze moet dan wel leeg zijn).

Het verwijderen of verbergen van een map in de navigatie zal alle geneste elementen ervan verwijderen of verbergen.

Een map toevoegen

Om een map toe te voegen:

1. Klik in het linkerpaneel op “Pagina’s” en klik vervolgens op “+ Nieuwe pagina”.
  2. Selecteer “Map” in het menu dat wordt weergegeven.
  3. Typ een naam voor de map en klik op “+ Pagina toevoegen”.
    Wanneer je een map toevoegt, zorg er dan voor dat deze compatibel is met de lay-out van de navigatie op mobiele weergave. Mappen hebben geen effect als ze alleen op het slot worden geplaatst dat is toegewezen voor klikbare elementen, waardoor ze mogelijk niet werken op sommige mobiele menu-indelingen.
  4. De nieuwe map verschijnt op de lijst van de pagina’s van jouw site. Het wordt weergegeven met een map icoontje om het te onderscheiden van de pagina’s.

Groepen items onder Mappen

Je kan pagina’s of ankers onder het mapitem verplaatsen door pagina’s iets naar rechts onder de map te slepen.

Mappen bewerken

Om een map te bewerken, klik je op het pictogram “instellingen” naast de map voor opties om de map te hernoemen, te verbergen in de navigatie (per apparaat of in het algemeen), of de map te verwijderen.

Let op: Een map is geen echte pagina, dus je kan er geen URL of wachtwoord voor instellen, dupliceren of vertalen.

Updated on 27 april 2022