Steeds vaker kopen mensen producten via het internet. In de toekomst zal het aantal online aankopen alleen maar stijgen. Een online webshop beginnen kan dan ook wel eens heel lucratief blijken te zijn. Maar een online webshop maken, hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken, waar moet je op letten? Onderstaand e-book helpt je op weg.
onlinewebshop_info_p
Wil een online webshop beginnen dan is het van het grootste belang dat je ervan bewust bent dat er bij een online webshop maken veel meer komt kijken dan je misschien op voorhand denkt. Laten we eens bij het begin beginnen. Hoe ziet de presentatie eruit? Potentiële klanten kunnen in hun zoektocht naar een product, ook op jouw webshop terechtkomen. Het is dan van het grootste belang dat je online presentatie zo professioneel, uitdagend en overtuigend is dat je direct klanten aan je weet te binden. De manier waarop je je aanbod presenteert dan zullen klanten eerder terugkomen op jouw online webshop. En dat is een eerste stap naar succes want je weet nu dat er een grote kans bestaat dat ze in je online shop zullen terugkeren. Wanneer je begint met een online webshop maken, is je online presentatie dus een belangrijke factor en iets om van te voren goed over na te denken.
Een goede handleiding die je helpt bij het starten van je online webshop vind je in dit e-book.
Download gratis het start je eigen webshop e-bookJe hebt een besluit genomen. Je wilt een online webshop maken. Nu is de vraag welke software ga je daar voor gebruiken.
Een groot deel van de webmasters kiest tegenwoordig voor Woocommerce of Magento.
Een van die plugins op Wordpress die zijn waarde inmiddels al bewezen heeft, is Woocommerce. Het plaatsen van je producten is vrij eenvoudig. Ook kan je instellen of klanten commentaar kunnen leveren op je producten en je online webshop. Woocommerce is geïntegreerd in Wordpress.
Meer infoEen online webshop maken is ook mogelijk met Magento. Het is een software pakket dat speciaal is ontwikkeld om een webwinkel op te draaien. Magento is open source. Magento is SEO geoptimaliseerd. En zorgt er dus voor dat je online webshop makkelijk door Google kan worden geïndexeerd. Naast Magento dat de meest populaire winkelsoftware is, zijn ook Lightspeed en Shopify het overwegen waard.
Meer infoTen eerste moet je goed nadenken waar je toekomstige klanten vandaan komen. Richt je je puur op Nederland of België, dan kan je kiezen voor een .nl of .be domein. Verwacht je een veel breder publiek dan is .com het meest voor de hand liggend. Deze domein extensie is wereldwijd het meest gebruikt. De domein extensie .eu richt zich op Europa maar is veel minder bekend. Dat geldt ook voor een nog vrij jonge extensies als .shop of .boutique, .bargain, .buy.
Klik hier voor een uitgebreide lijst van domein extensies.
De juiste naam kiezen voor je domein
Los van de extensie is ook de naam van het domein zelf erg belangrijk. Een goed hostingbedrijf biedt op zijn website een zoekfunctie zodat je snel kunt zien welke domeinnamen beschikbaar zijn. Zo zal je zien dat wanneer je het zoekwoord schoenen in typt de meeste domeinen al bezet zijn. Wil je toch koste wat kost gaan voor bijvoorbeeld de domeinnaam schoenen dan is een nieuwe extensie als .shop wellicht nog vrij.
Hosting betekent dat de inhoud van jouw website een digitaal onderdak heeft. Op grote en snelle servers wordt je informatie opgeslagen. Veel webmasters maken gebruik van shared hosting. Dat betekent dat op een server verschillende websites draaien. Ben je een beginnende webshop ondernemer dan is deze vorm van hosting meestal voldoende. Wij zorgen ervoor dat je altijd kan upgraden indien er zoveel van je site gebruik wordt gemaakt dat de gedeelde server de bezoekersaantallen niet meer kan verwerken. Je site zou dan namelijk zoveel werk op eisen dat de andere sites waarmee je de server deelt daar onder lijden. Het is dan tijd om over te stappen op VPS hosting waardoor je een eigen virtuele privé server hebt of voor een oplossing in de cloud te kiezen.
Klik hier en bekijk de verschillende hostingpakketten
Een online webshop maken kan niet zonder aan je domein een SSL-certificaat toe te voegen. Misschien is het je wel eens opgevallen dat op sites waar financiële transacties plaatsvinden er altijd een HTTPS adres is in plaats van HTTP. Dit betekent dat de site extra beveiligd is en je zeker weet dat de eigenaar ook echt de eigenaar is. SSL betekent Secure Sockets Layer en is een protocol om transacties tussen jouw website en die van de gebruiker te beveiligen. Het maakt het voor kwaadwillende personen en organisaties onmogelijk om belangrijke data zoals kredietkaartnummers en persoonsgegevens te onderscheppen. Als jij producten verkoopt moeten klanten meestal creditcard gegevens achterlaten, dat zullen ze niet gauw geneigd zijn op een site zonder SSL-certificaat. Bijkomend voordeel van dit certificaat is, dat Google je website hoger in de zoekresultaten vertoont. Het is de extra investering dus meer dan waard.
Bovenstaande informatie geeft je al een aardig beeld van waar je allemaal op moet letten bij een online webshop maken. Een webshop starten gaat niet over een nacht ijs. Je moet je degelijk voorbereiden het is dan ook aan te raden om een handboek te lezen dat je uitgebreid informeert over het starten van een webshop. Eentje die je zeker moet lezen is het e-book 'Start je eigen webshop' hierin wordt haarfijn uit de doeken gedaan welke stappen je moet ondernemen om een succesvolle online webwinkel te beginnen. En, het goede nieuws is, je kan het gratis downloaded. Klik hier voor een gratis download van start je eigen webshop e-book.
Heb je toch nog bijkomende vragen of wens je meer te weten te komen over onze producten en services? Contacteer ons dan nu vrijblijvend. Onze medewerkers staan steeds voor u klaar om u te begeleiden bij al uw projecten.
+31 (0)20 796 9999