Gratis support via:  +31 (0)20 796 9999

Ga goed van start!Hoe begin ik aan mijn webshop?

Je hebt een of meer producten waar je enthousiast over bent of een veelbelovende dienst waar je andere mensen ook blij mee kunt maken en je bent ervan overtuigd dat internet het beste kanaal is om deze producten of diensten te gaan verkopen. Dan ligt een webshop beginnen voor de hand. Hoe pak je dat aan? Wij hebben de informatie op een rijtje gezet die belangrijk is voor jou als startende internetondernemer. Ontdek hoe je een succesvolle webwinkel opbouwt!

Webshop beginnen? Doen!

Er zijn veel redenen te bedenken waarom het een goed idee is om een webshop te beginnen. Allereerst doet de online verkoop het vandaag de dag uitstekend. Online shoppen lijkt alleen maar geliefder te worden. En dan is een webwinkel ook nog eens relatief goedkoop. Je hebt geen duur bedrijfspand nodig en hoe meer processen je in je webshop automatiseert, hoe minder werk je er aan hebt. Zo kun je orderbevestigingen, pakbonnen en als je dat wilt ook inkoopbestellingen automatisch vanuit je softwarepakket laten uitvoeren (zogeheten 'e-procurement').

Dag en nacht bereikbaar

Verder kun je in een webwinkel veel verschillende producten aanbieden zonder dat ze per se in één vaste ruimte aanwezig hoeven te zijn. Opslag kan immers ook elders plaatsvinden. Zo kun je hiervoor de oplossing kiezen die financieel gezien het meest interessant voor je is. En dan nog een voordeel: terwijl jij zelf af toe andere dingen doet, is je webshop 24/7 open. Je klanten kunnen dus dag en nacht je assortiment bekijken en op ieder moment je product(en) of dienst bestellen!

Kant en klare oplossing of maatwerk?

Ben je er eenmaal van overtuigd dat een webshop voor jou de ideale oplossing is, dan is je volgende vraag ongetwijfeld: hoe begin ik een webshop? Welke tool kun je het beste gebruiken? Wordpress, Drupal, Wooocommerce of Magento? En hoe laat een en ander zich combineren met de website die je eventueel al hebt? Ga je zelf aan de slag, hoe kom je dan aan webshop beginnen tips? Of kun je de bouw van je webshop misschien toch beter uitbesteden aan een bureau?

Bekijk de verschillende mogelijkheden qua hosting

Leg de basis voor succes

Zoals je ziet, komt er heel wat op je af als je een webshop wilt gaan opzetten. Welke aanpak je ook kiest, het is altijd aan te raden deskundig advies in te winnen. Neem daarom altijd even contact op met ons. Als je zelf aan de slag wilt met de bouw van je webshop, kun je niet zonder ons onmisbare (en gratis!) e-book voor de startende internetondernemer!

Kies de beste domeinnaam

Naast de vraag welke software je het beste kunt gebruiken, krijg je ook te maken met de vraag welke domeinnaam het beste bij jouw webshop past? Een goede webwinkel start namelijk met een goede domeinnaam. Ook hier geldt weer dat er meerdere punten zijn waar je rekening mee moet houden wil je je online onderneming laten slagen. Op onze site zie je in een oogopslag wat er allemaal mogelijk is: bij ons kun je terecht voor een breed scala aan domeinnamen met extensies in de categorie 'shopping'. Als je je domeinnaam registreert bij Combell, kun je rekenen op vele voordelen en extra's. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gratis mailbox van 1GB en net zo veel e-mailadressen als jij nodig hebt? Of vierentwintig uur per dag support? En dan zijn dat nog maar een paar van de vele redenen om voor Combell te kiezen!

Vanzelfsprekend let je er bij de keuze van je domeinnaam ook op in hoeverre (potentiële) klanten de naam makkelijk kunnen onthouden, of de naam voldoende aansluit op de aard van je business, of je je productnaam als domeinnaam wilt/moet gebruiken, wat de 'houdbaarheid' van de naam is. Ga je je webshop beginnen, dan kun je ook op dit vlak veel hebben aan het e-book dat wij speciaal voor startende internetondernemers hebben samengesteld. De keuze van je domeinnaam is namelijk een van de vele zaken die hierin aan de orde komt.

Belang van betrouwbare hosting

Misschien een onderwerp waar je, op zoek naar webshop beginnen tips, niet als eerste aan denkt, maar toch van essentieel belang: de hosting van je webshop. Daar valt in technische zin veel over te vertellen, maar de details daarvan zijn voor jou als ondernemer niet allemaal even interessant. Toch kun je het belang van goede hosting nauwelijks onderschatten. Wist je dat Google de reputatie van jouw host meeneemt, evenals de snelheid van de server waar jouw website of -winkel op draait? Ook voor je klanten is de snelheid van je webshop uiteraard belangrijk. Al met al voldoende redenen dus om professionele hosting zeker niet als een overbodige luxe te beschouwen!

Bekijk onze hosting mogelijkheden

Security? Neem geen risico's!

Er is trouwens nog een wezenlijke reden waarom je maar beter in zee kunt gaan met een betrouwbare hostingpartij: de security. Want je hebt pas echt met betrouwbare hosting te maken als het niet alleen met de in het voorgaande genoemde punten als reputatie en snelheid goed zit, maar als ook de back-upfaciliteiten optimaal geregeld zijn. Wil je zeker weten dat je bij problemen met je webshop kunt rekenen op een back-up, dan is het dus van belang dat je ook hier een goed gevoel over hebt als het om de hosting van je virtuele winkel gaat.

Onze hosting mogelijkheden

Bereik je lokale klanten

In een wereld met megawebshops met grote namen sta je met een bescheidener webwinkel en dito budget niet direct bovenaan in de rankings, daar hoef je jezelf niet mee voor de gek te houden. Wat je wel kunt doen als kleinere online ondernemer, is de voordelen van jouw 'kleinere' ondernemerschap optimaal benutten. Zo kun je een connectie maken met je fysieke omgeving, ofwel je potentiële lokale klanten. Genereer lokaal aandacht voor je webshop, bijvoorbeeld door middel van lokale posters of persberichten in lokale media. Met of zonder fysieke locatie kan het bereiken van je lokale doelgroep ervoor zorgen dat je de eerste ambassadeurs krijgt die je webwinkel zo hard nodig heeft!

Goede voorbereiding werkt!

Een goed begin is het halve werk, als het gaat om het opzetten van je eigen webshop. De tijd die je nu investeert in de voorbereiding verdien je straks dubbel en dwars terug als je webshop goed begint te lopen. Als je nu een uitgewerkt plan opstelt, leg je daarmee niet alleen een gedegen fundament voor je webwinkel, maar scheelt dat je straks ook tijd, energie en wellicht zelfs ergernis. Zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Maak dan gebruik van de middelen die er zijn en download nu meteen ons handige e-book over het starten van je eigen webshop. Volg de concrete tips op en je bent op weg naar een succesvolle webshop!

Meer weten?

Heb je toch nog bijkomende vragen of wens je meer te weten te komen over onze producten en services? Contacteer ons dan nu vrijblijvend. Onze medewerkers staan steeds voor u klaar om u te begeleiden bij al uw projecten.

+31 (0)20 796 9999

Top