Gratis support via:  +31 (0)20 796 9999

Tien tips voor de beginnende online winkelWebwinkel beginnen

Het internet krijgt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Binnen deze digitale wereld kan je tegenwoordig werken, gamen, shoppen,... .
Kriebelt het bij jou om een eigen webwinkel te beginnen? Maar hoe doe je dat: een webwinkel beginnen? Wij leggen een en ander voor je uit. Een webwinkel beginnen was nooit eerder zo makkelijk.

Download hier het nieuw e-book

Zelf een webwinkel beginnnen: 10 Tips voor dé ideale webwinkel

Je wilt een webwinkel beginnen. Tips kan je dan ook steeds gebruiken. Wij leggen voor je tien tips bloot die jou vooruit helpen.
Een online webwinkel beginnen was nooit eerder zo gemakkelijk.


1

Tip 1: Kies voor een juist CMS voor jouw webwinkel

Je kunt een webwinkel beginnen met slechts een beperkt budget. , Om de kosten van een eigen webwinkel te beperking, kun je er voor kiezen om een kant en klare oplossing te kiezen die voor jou het meest geschikt is. Gevestigde namen op vlak van software voor webwinkels zijn:

2

Tip 2: Kies niet zomaar een naam

Wanneer je met je webwinkel start zal je een geschikte naam moeten verzinnen. Die naam moet niet alleen goed klinken, maar moet ook makkelijk te onthouden zijn. Bij het kiezen van een goede naam moet je bovendien ook rekening houden met de beschikbaarheid van de domeinnaam. Controleer met andere woorden op voorhand de beschikbaarheid van de bijhorende domeinnaam.

Check de beschikbare domeinnamen

3

Tip 3: Ken je concurrenten en zorg dat je je kan onderscheiden

Eigenlijk geldt dit niet enkel en alleen voor webwinkels maar voor iedere ondernemer. Iedereen die gaat ondernemen zou voorafgaand een marktanalyse moeten verricht hebben. In die marktanalyse moet jij onderzoeken wie jouw potentiële concurrenten zijn, wat zij verkopen, wat hun geschatte omzet is, welk aandeel zij allen hebben binnen dit fragment van de economie, wat hun sterktes en zwaktes zijn Enkel op die manier kan je jezelf binnen jouw markt profileren. Kies voor een uniek verhaal.

4

Tip 4: Kies voor betrouwbare hosting

Nu alles klaar staat kan je bijna aan de slag. Je hebt dan wel geen fysieke winkel meer nodig, maar ook je website moet ergens gevestigd zijn. De webwinkel moet ergens op een server geplaatst worden die verbonden is met het internet. Je moet dit zien als het afhuren van een deel van een server en daar betaal je ook huur voor. Belangrijk is echter wel dat je kiest voor een goede hosting. Je zou niet willen dat je webwinkel om de haverklap onbereikbaar is door problemen met de hosting. Wij garanderen een optimale uptime, automatische back-ups, beveiliging en uitbreidmogelijkheden indien jouw webwinkel steeds verder groeit en meer bezoekers aantrekt.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

5

Tip 5: Security

Minstens even belangrijk dan een goede hosting is een goede security. Het laatste dat je wilt is dat je website geïnfecteerd raakt door schadelijke virussen? Wij gebruiken de beste tools om onze hosting veilig te houden tegen dergelijke infecties.

Ontdek onze Combell Shield

6

Tip 6: Zorg dat je juridisch in orde bent

Wanneer je een webwinkel opstart is het belangrijk dat je ook juridisch alles op orde hebt. Enerzijds ben je nu een ondernemer en zal je voor een bepaald legaal statuut moeten kiezen voor je onderneming. Anderzijds moet je ook als verkoper bepaalde juridische voorschriften opvolgen van bijvoorbeeld de wettelijke garantie. Laat je indien nodig adviseren door een specialist ter zake.

7

Tip 7: Doe aan zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Het is van belang dat jouw potentiële klanten jouw webwinkel ook vinden op het internet.Vele bezoekers hebben met elkaar in gemeen dat ze je gevonden hebben aan de hand van een zoekmachine. Daarom is het ook belangrijk om jouw webwinkel te optimaliseren zodat het hoog scoort binnen zoekmachines. Google Adwords kan voor jou een ideaal middel zijn om klanten te werven.

8

Tip 8: Bouw een relatie op met je bestaande klanten

Naast het opbouwen van een ruimer klantenbestand is het belangrijk om je huidige klanten te onderhouden. Stuur ze promoties per mail en genereer zo meer verkoop. Houd hun gegevens bij en laat bijvoorbeeld automatisch een verjaardagsboodschap versturen. Beloon trouwe klanten: geef hen korting bij hun volgende aankoop.

9

Tip 9: Ga actief op zoek naar nieuwe klanten

Investeer in reclame en Google advertenties. Schrijf een blogbericht over je webwinkel en laat die publiceren. Maak een Facebookpagina aan voor je webwinkel, post eens een berichtje of een promotie en vraag vrienden om het te delen.

10

Tip 10: Meet verkoop- en bezoekersstatistieken

Ontdek wie jouw klant is van je webwinkel. Dit kan helpen bij het inspelen op hun wensen. Daar bovenop hou je best ook de verkoopstatistieken bij: op welke momenten liggen de verkoopcijfers hoger (klassiek gezien zijn de feestdagen top momenten voor webwinkels). Zorg bijvoorbeeld dat je snel kan leveren. Klanten waarderen dat en zullen ook later mogelijks nog terugkeren naar jouw webwinkel.

Webshop Hosting

De toegevoegde waarde van een webwinkel

Of u nu reeds een fysieke winkel hebt of niet, een online webwinkel beginnen biedt tal van voordelen.
Wij lijsten ze even op:

  • Snel en betaalbaar op te richten;
  • Eventuele besparing op een echte fysieke winkel (geen zware maandelijkse huurlast of grote hypothecaire leningen);
  • Een extra verkoopkanaal en een ideale mogelijkheid om nieuwe klanten te verwerven;
  • Een uitgebreider assortiment aanbieden dan in een fysieke winkel is mogelijk;
  • Non-stop open en niet gebonden aan sluitingstijden of -dagen;
  • Kostenbesparing en automatisering is mogelijk;
  • Efficiënt marketingkanaal;
  • Efficiënt statistieken verzamelen om uw klanten beter te leren kennen. Zo kunt u een nog betere verkoopstrategie opzetten (en er uw verkoopstrategie aan aan te passen);

Meer weten?

Heb je toch nog bijkomende vragen of wens je meer te weten te komen over onze producten en services? Contacteer ons dan nu vrijblijvend. Onze medewerkers staan steeds voor u klaar om u te begeleiden bij al uw projecten.

+31 (0)20 796 9999

Gratis e-book

Hoe begin ik een webwinkel: het e-book

In ons e-book gaan we dieper in op de aangehaalde en nog vele andere thema's. Hoe begin ik een webwinkel?

Top