gratis Support via:  +31 (0)20 796 9999

De beste tips voor het starten van je webwinkelStart je eigen webwinkel

Droom jij er stiekem van om een eigen webwinkel te starten? Je bent niet de enige! Vraag jij je stiekem af: "Hoe start ik een webwinkel?" Ook daarin ben je gelukkig niet de enige. Daarom vertellen we je graag wat de belangrijkste dingen zijn waarop je moet letten bij het opstarten van een webwinkel.

  • Kies een goede domeinnaam
  • Start een webwinkel met behulp van Wordpress, Joomla of Drupal
  • Hosting en beveiliging van je webshop
  • Maak je webshop vindbaar op internet

Download gratis het e-book

Webshop Hosting
Combell Domains

Webwinkel starten met een goede domeinnaam

Heb je besloten welke producten je wilt gaan verkopen? Dan is de volgende stap het bedenken van een goede naam voor de webwinkel. Hoewel je misschien denkt dat dit het makkelijkste onderdeel van het plan is, kan dit nog best lastig zijn. Het is slim om origineel te zijn, maar tegelijkertijd te kiezen voor een naam die mensen goed kunnen onthouden. Start een webwinkel daarom bij voorkeur met een veelzeggende websitenaam. Het is handig om bedachte domeinnamen direct te checken.

Check uw domeinnaam

Start een webwinkel met behulp van WordPress

Wordpress is een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS) waarmee u uiterst eenvoudig de inhoud van uw website kan wijzigen of aanvullen. Houdt er dan wel rekening mee dat WordPress eigenlijk bedoeld is als blogprogramma en niet als webshop. Dit probleem is te verhelpen door het gebruik van een plug-in, zoals het veelgebruikte WooCommerce. Met behulp van deze plug-in kun je bijvoorbeeld makkelijk categorieën, aanbiedingen en betalingsmethodes toevoegen.

Ontdek onze Wordpress hosting
WordPress Hosting

Een webwinkel starten met Magento

Naast WordPress zijn er nog andere klantmanagementsystemen (kortweg CMS) die voor een webwinkel gebruikt kunnen worden. Magento is zelf hét populairste webshop systeem van dit moment. Magento biedt tal van hulpmiddelen aan om de betrokkenheid van de gebruikers te verhogen en een betere webwinkel navigatie te garanderen.

Ontdek onze Magento hosting
Magento Hosting

Een webwinkel starten met Joomla of Drupal

Een webwinkel opstarten kan ook met behulp van complexere systemen. Twee bekende CMS zijn Joomla en Drupal. Het belangrijkste voordeel van deze systemen is de enorme hoeveelheid mogelijkheden die deze systemen bieden. Joomla is een CMS dat helemaal naar wens opgebouwd kan worden. Is de website echter klaar, dan is het verwijderen of aanvullen van content niet moeilijk en prima zelf uit te voeren. Ditzelfde geldt ook voor Drupal, bovendien hebben deze systemen als voordeel dat er via community's veel informatie over te vinden is.

Ontdek onze Joomla hosting
Ontdek onze Drupal hosting
Joomla Hosting
Drupal Hosting

Zelf beginnen of hulp inschakelen?

Wil je graag hulp bij die beslissing? Neem dan nu vrijblijvend contact op met ons team.

Hosting en beveiliging van jouw webwinkel

Als je webwinkel klaar is, moet deze natuurlijk ook nog online gezet worden. Start je eigen webwinkel niet voordat je hebt uitgezocht wat de beste hosting is voor je site. Bij Combell bieden we webhosting van top kwaliteit. Zo beschermen we uw websites of applicaties op vier verschillende niveaus, van het datacenter tot en met uw applicatie. Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’, biedt Combell Shield een set van tools die u een continue bescherming biedt. Bovendien is Combell ISO 27001:2013 gecertificeerd waardoor onze inspanningen op het vlak van informatiebeveiliging ook door externe auditors frequent worden gevalideerd.

Maak kennis met Combell Shield
Combell Shield Hosting

Meer weten?

Heb je toch nog bijkomende vragen of wens je meer te weten te komen over onze producten en services? Contacteer ons dan nu vrijblijvend. Onze medewerkers staan steeds voor u klaar om u te begeleiden bij al uw projecten.

+31 (0)20 796 9999

Gratis e-book

Veel succes met je webwinkel!

Download dan nu ons e-book voor alle tips en tricks. Wij wensen je alvast veel succes met jouw eigen webwinkel!

Top