Hoe caching activeren op je webhosting

Caching activeren op de hosting is makkelijk en we hebben handleidingen voorzien voor de populairste cms-systemen.

Lees ook: Wat is caching?

Redis caching activeren

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Klik op “Activeer Redis”. Zie je de knop niet? Dan moet je eerst caching bestellen.
  4. Kies een sterk wachtwoord voor Redis en klik op “Activeer Redis”.
  5. Redis is geactiveerd. Je ziet nu het IP-adres (server) en de poort die je nodig hebt om Redis ook op je website te activeren. Volg hiervoor onze handleidingen voor jouw CMS

Controle op gelekte wachtwoorden
Om hacking van jouw website te voorkomen vergelijken we de wachtwoorden die je gebruikt met wachtwoorden die gekend zijn in de haveibeenpwned.com database.
We doen dit op een versleutelde manier en weten nooit jouw ingevulde wachtwoord.

Varnish caching activeren

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Jouw domeinnaam.
  2. In het menu links kies je voor “Performance & Caching”.
  3. Klik op “Activeer Varnish”. Zie je de knop niet? Dan moet je eerst caching bestellen.
  4. Varnish wordt geactiveerd voor je. Nadat de activatie is afgelopen, kan je de instellingen aanpassen.
  5. Kies een template voor Varnish door op “Wijzig template” te klikken. Wij hebben er voorzien voor WordPress, Drupal en Magento. Maar je kan ook je eigen VCL-template kiezen.
  6. Onderaan de pagina zie je een overzicht van alle gegevens die je nodig hebt om Varnish in je website te gebruiken.
  7. Zodra je Varnish goed is geconfigureerd op je eigen website, schakel je de “Bypass” uit. Vanaf dan is Varnish echt actief!
Updated on 7 november 2023