1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Webhosting
  4. Verzend een e-mail met authenticatie in C#

Verzend een e-mail met authenticatie in C#

Net zoals bij de Php mail functie kan je C# gebruiken om mails via een gehoste pagina te verzenden. Dat doe je door volgende stappen te volgen:

1. Controleer of je een Windows account gebruikt, geen account op een Linux server.
  2. Log via een FTP client in op jouw hostingpakket.
  3. Maak in de www directory twee bestanden aan: eentje dat je mail.aspx noemt en eentje dat je web.config noemt.
    1. In het bestand web.config vul je het volgende in waarna je het opslaat:
      <configuration>
      <system.web>
      <customErrors mode="Off"/>
      </system.web>
      </configuration>

2. In het bestand mail.aspx vul je het volgende template in dat je moet aanpassen volgens de onderstaande regels:
      <%@ Import Namespace="System.Net" %>
      <%@ Import Namespace="System.Net.Mail" %>
      <script language="C#" runat="server">
      protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
      {
      MailMessage mail = new MailMessage();
      mail.From = new MailAddress("mailaddress@domain.ext");
      mail.To.Add("mailaddress-receiver@domain.ext");
      mail.Subject = "This is test subject";
      mail.Body = "This is the c sharp mail content";
      SmtpClient smtp = new SmtpClient("jouwmailserver.domain.ext");
      NetworkCredential Credentials = new NetworkCredential("mailaddress@domain.ext", "password");
      smtp.Credentials = Credentials;
      smtp.Send(mail);
      lblMessage.Text = "Mail Sent";
      }
      </script>
      <html>
      <body>
      <form runat="server">
      <asp:Label id="lblMessage" runat="server"> </asp:Label>
      </form>
      </body>
      </html>

3. Pas het template als volgt aan (let erop dat u de aanhalingstekens bewaart):
      1. Wijzig het mailadres in de mail.From lijn. Dit is de afzender.
      2. Wijzig het mailadres in de mail.To.Add lijn. Dit is de ontvanger.
      3. Om het onderwerp te wijzigen pas je de mail.Subject lijn aan.
      4. Om de inhoud van de boodschap te wijzigen pas je de mail.Body lijn aan.
      5. Het e-mailadres in de NetworkCredential Credentials lijn is de afzender – je moet dit authentiseren met een wachtwoord.
      6. Het ‘password’ in diezelfde lijn is het wachtwoord van jouw e-mailadres.Password
    4. Opslaan en uploaden.
  4. Test! Open het .aspx bestand in jouw browser en je zou jouw mail moeten ontvangen..aspx bestand Ontvangen mail
Updated on 24 maart 2020