Rechten van een FTP-gebruiker aanpassen

Zijn er meerdere FTP-gebruikers gelinkt aan je hostingpakket, dan kan je hun rechten beperken tot specifieke mappen of beperken dat ze zelf wijzigingen kunnen aanbrengen.

De rechten van de standaard FPT-gebruiker kan je niet aanpassen.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op “Beheer hosting” naast de domeinnaam waarvoor je de hosting wil raadplegen.
  2. In het menu links kies je voor “FTP & SSH” > “FTP”.
  3. Klik op de drie verticale puntjes bij de FTP-gebruiker waarvan je de rechten wil beperken en kies voor “Wijzig rechten”.
  4. Bij “Rechten” pas je schrijf- en leesrechten aan. Vink “Schrijfrechten” uit als een FTP-gebruiker niets mag wijzigen.
  5. Bij “Home directory” kies je de map waaraan een FTP-gebruiker is gekoppeld. Koppel de FTP-gebruiker aan de hoofdwebsite of aan een specifieke map op je FTP.
  6. Klik op “Gebruiker wijzigen” om de wijzigingen op de slaan.
ftp-gebruiker rechten beheren
FTP-gebruiker rechten beheren
Updated on 13 oktober 2020