GZIP compressie activeren

GZIP-compressie zorgt dat jouw website sneller zal laden. Waarom? Wanneer een bezoeker het adres van een pagina in zijn browser intikt, dan zendt de browser dat verzoek om de pagina te tonen naar onze server waarop de site gehost is.

Wanneer GZIP niet actief is, dan gaat onze server op zoek naar de pagina, die verzenden, en de browser toont die aan de bezoeker.
Wanneer GZIP actief is, dan vindt onze server de pagina, die comprimeren, en dan verzenden. De browser zal, als hij GZIP compressie ondersteunt zoals de meeste doen, de pagina decomprimeren en aan de bezoeker tonen. Het lijkt meer werk, maar dit alles gebeurt in een mum van tijd en de gecomprimeerde data worden sneller doorgestuurd.

Hoe activeer je GZIP-compressie?

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam.
  2. Kies in het menu links voor “Performance & Caching”.
  3. Je ziet daar de schuifregelaar GZIP compressie. Schakel die in.
  4. Wil je dit uitproberen? Ga dan naar deze site: http://www.whatsmyip.org/http-compression-test/

Let op: Deze optie is niet beschikbaar voor Windows hosting.

Updated on 5 november 2020