1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Domeinnamen & DNS-instellingen
  4. Domeinnaam verhuizen
  5. E-mail en mailbox activeren na verhuis van je domeinnaam

E-mail en mailbox activeren na verhuis van je domeinnaam

Om je website en e-mail ook na je verhuis perfect te laten werken, moet je de DNS-instellingen aanpassen en de nameservers updaten.

Lees ook: Website koppelen na verhuis van je domeinnaam

1. Pas de MX-records aan

Standaard gebruik je de mx-records van Combell (zie afbeelding):

• mx.mailprotect.be met een prioriteit van 10
  • mx.backup.mailprotect.be met een prioriteit van 50

Deze instellingen gebruik je als het mailverkeer via Combell verloopt. Deze instellingen worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder)!

Mail je via een externe provider? Vraag de DNS-instellingen na!

Indien je voor het e-mailverkeer gebruikt maakt van een externe provider zoals Microsoft Office 365, Gmail of een eigen mailserver, vraag je bij die provider de DNS-instellingen op om je e-mail correct te laten werken na de verhuis.

Zodra je die DNS-instellingen hebt (zoals bv. een aangepast mx-record), pas je ze eenvoudig aan in het Combell controlepaneel via Mijn producten > DNS & Forwarding beheer. Ze worden pas actief na het updaten van de nameservers (zie verder).

Mailbox verhuizen van provider?

2. Update je nameservers

Om de wijzigingen aan de DNS-instellingen te bevestigen, moet je de nameservers updaten. Hiermee sluit je de verhuis van je domeinnaam af.

Tip: Begin pas aan deze stap als ook je website correct gekoppeld is!

Ben je overgestapt naar Combell? Volg deze stappen in het controlepaneel

1. Ga naar Mijn producten > Domeinnamen > Je domeinnaam > Nameservers
  2. Kies voor “Combell nameservers” en bevestig (zie afbeelding).

Let op! Het kan tot 24u duren eer deze aanpassing volledig is doorgevoerd. Nadien zal je domeinnaam en e-mail volledig functioneel zijn bij de nieuwe provider.

Lees meer over het updaten van de nameservers van je domeinnaam

Kies voor "Combell nameservers"

Updated on 20 oktober 2022