URL Redirects

Met de functie URL Redirect kan je specifieke URL’s op jouw site omleiden naar specifieke pagina’s. Het vervangen van jouw site door een nieuwe responsive site heeft tijdelijk invloed op de positie van jouw zoekmachine, terwijl Google en andere zoekmachines zich aanpassen aan de veranderingen. Gebruik de functie URL redirect om jouw oude pagina-URL’s om te leiden naar hun nieuwe responsive URL’s van de site en houd zoekmachines tevreden.

Let op: Alleen beschikbaar op SiteBuilder Professional en Ultimate!

Om een URL redirect in te stellen:

1. Klik in het linkerpaneel op “Instellingen” en klik vervolgens op “URL Redirect”.
  2. Klik op “Voeg nieuwe redirect toe” om handmatig een URL redirect aan te maken.
  3. Typ de oorspronkelijke URL die moet worden omgeleid in het veld “Oude paginanaam”. Als jouw site bijvoorbeeld oorspronkelijk een pagina yoursite.com/my-page.html had, typ dan /my-page.html.
  4. Selecteer de redirect “Bestemmingspagina”. Je kan kiezen om een pagina van jouw nieuwe site of een externe URL te gebruiken.
  5. Om jouw aangepaste URL redirects te bewerken of te verwijderen, klik je op “Bewerk” of “Verwijder” in het redirect menu.

URL Redirects zijn zeer nuttig als je meerdere sites hebt die je naar jouw responsive site wilt doorsturen. Redirects zijn ook belangrijk wanneer je van domein wisselt of specifieke pagina’s verplaatst naar een nieuw domein. Hoewel URL redirects in deze gevallen zeer nuttig zijn, kunnen ze ook leiden tot verwarring bij bezoekers over welke site ze bezoeken. Wanneer je redirects gebruikt, zorg er dan voor dat de bezoeker begrijpt dat ze worden omgeleid, zodat ze het niet verwarren met phishing-aanvallen.

Redirect met URL-parameters

Specifieke URL redirects werken niet op URL-parameters. Een URL-parameter is alles wat na de ? of # in de URL komt. SiteBuilder behandelt elke URL met een URL-parameter als dezelfde URL.

Dat wil zeggen, deze URL: http://www.sitename.com/page1 is hetzelfde als deze URL: http://www.sitename.com/page1?url_referrer=blank.

Als je een 301 redirect hebt ingesteld op pagina 1, zal deze ook een willekeurige /page1 URL omleiden met een URL-parameter. Als je een specifieke URL redirect nodig hebt voor een URL-parameter, controleer dan bij jouw DNS-host om te zien of dit iets is wat zij voor jou kunnen instellen.

Updated on 27 april 2022