1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Webhosting
  4. Wat betekent de foutmelding ‘500 Internal server error’?

Wat betekent de foutmelding ‘500 Internal server error’?

Error 500 is een foutmelding die meestal te wijten is aan slechte programmatuur of permissies.

Als het over een PHP-site gaat, dien je de permissies na te kijken van het PHP-bestand en de directory waarin het zich bevindt. Je moet ervoor zorgen dat jij (de gebruiker) de enige bent die schrijfrechten heeft op het bestand en op de map. Wanneer er andere groepen ook schrijfrechten hebben, kan deze foutmelding zich voordoen. Voor bestanden raden we steeds de rechten 644 aan, voor mappen 755.

Als je deze error echter krijgt bij het uitvoeren van Perl / CGI-scripts, kan je best proberen de interpreter van jouw script aan te passen als volgt:

#!/usr/bin/perl -w
Updated on 8 april 2021