1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Webhosting
  4. WordPress -en CMS-optimalisaties
  5. Hoe kan ik mijn CMS terug installeren / resetten?

Hoe kan ik mijn CMS terug installeren / resetten?

Heb je een hostingpakket met een voorgeïnstalleerd CMS (WordPress, Drupal, Magento, Joomla), dan kan je het CMS resetten via ons controlepaneel.

Heb je een standaard webhostingpakket (zonder voorgeïnstalleerd CMS) dan kan je WordPress, Drupal, Magento of Joomla met één klik installeren via het controlepaneel. Met die installatie kan je ook je CMS resetten als er al eentje op stond

• CMS Webhosting
  • Managed WordPress

CMS webhosting is een hostingpakket met een voorgeïnstalleerd CMS zoals WordPress, Drupal, Joomla of Magento.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam waarvoor jouw CMS geïnstalleerd is.

2. Kies in het menu links voor WordPress, Drupal, Joomla of Magento (afhankelijk van welk CMS je gekozen hebt)

3. Klik op de rode knop “Opnieuw installeren”. Je hosting pakket wordt volledig gereset en alle data gewist.

4. Stel een nieuw wachtwoord na de herinstallatie van jouw CMS.

Managed WordPress is een specifiek hostingpakket voor WordPress met meer functionaliteit en service.

Volg deze stappen in het controlepaneel:

1. Ga naar “Mijn producten” > “Webhosting” > Klik op de knop “Beheer hosting” rechts van jouw domeinnaam waarvoor jouw CMS geïnstalleerd is.

2. Klik in het menu rechts op “Developer tools”.

3. Scroll naar beneden en klik op “Reset omgeving”.

4. In de popup krijg je een waarschuwing dat je alles gaat verwijderen. Vind de checkbox aan als je dit begrepen hebt en klik op “Reset omgeving”.

5. Hierna word je doorgestuurd naar de setup van je Managed WordPress pakket. Doorloop die om WordPress opnieuw te installeren.

Let op: Na het resetten van je CMS is alles van je website verwijderd!

Updated on 10 november 2022