Nieuwe TLD, gTLD & ccTLD domeinnaam extensies

Kies uit duizenden nieuwe domeinnamen

Nieuwe TLD, gTLD & ccTLD domeinnaam extensies

 • Mailbox en e-mailadressen
 • Mini-website via SiteBuilder Tijdelijk aanbod
 • Support in je eigen taal

Ontdek alle nieuwe extensies

Nieuwe extensies worden in fases gelanceerd

Sunrise

Periode waarin alleen merkhouders hun beschermde merk kunnen pre-registreren met de nieuwe extensie.

Om cybersquatting te voorkomen kunnen enkel merkhouders een domeinnaam met hun merknaam claimen tijdens deze periode. De sunrise periode duurt minstens 30 dagen. Heeft een merkhouder geen gebruik gemaakt van dit voorrecht, dan kunnen andere de domeinnaam registreren - mits zij het merkenrecht eerbiedigen.

Als merkhouder moet je je wel registreren via het Trademark Clearinghouse (TMCH). Combell is een geregistreerd TMCH-agent en kan dus de volledige registratie en opvolging voor jou verzorgen.

Meer merkbescherming via het Trademark Clearinghouse.

Landrush / GoLive

De pre-registratie is beschikbaar voor iedereen.
First come, first served.

Tijdens de Landrush fase (ook wel GoLive of general availability genoemd) kunnen domeinnamen, die nog niet geclaimd werden in de Sunrise periode, geregistreerd worden. Wie het eerste de aanvraag indient, heeft de domeinnaam vast.

Het is dus belangrijk dat je zo snel mogelijk je gewenste domeinnaam pre-registreert. Combell stuurt dan je aanvraag door. Zodra de registratie officieel geopend wordt en er meer informatie is over de prijs voor de domeinregistratie, zal Combell je contacteren. Pas dan dien je jouw registratie te bevestigen - of niet. Je koopt dus geen kat in een zak!

Live

De extensie is vrij beschikbaar voor het grote publiek om domeinnamen mee te registreren.

Tenzij een bepaalde extensie voorbehouden is aan een beroepsgroep (.bank of .law bijvoorbeeld) of een merk (.gucci of .lamborghini) zal iedereen tijdens deze periode een domeinnaam met de nieuwe extensie kunnen bestellen.

Ook hier geldt: wie eerst komt, eerst maalt. Maar de registratieprijs ligt op voorhand vast en je krijgt onmiddellijk bevestiging van de domeinregistratie.

Award winnende onderscheidingen

Smart Business Awards Hosting & Domain Names 2017
ISPGids
Twinkle Awards Hosting & Domain Names 2016
Webhosters.nl

Waarom een nieuwe extensie registreren bij Combell?

Profiteer van onze gratis extra's

 • Mailbox en e-mailadressen

  Bij registratie van je domein krijg je gratis een mailbox van 1 GB. Je maakt ook zoveel e-mailadressen aan als je wil.

 • Eenvoudig beheer

  In het handige controlepaneel beheer je alles zelf: configureer de DNS-instellingen van je domeinnaam, maak e-mailadressen aan, enz.

 • Onbeperkt subdomeinen aanmaken

  Creëer onbeperkt subdomeinen aan en geef je website structuur. Maak vb. blog.bedrijf.com aan als subdomein van www.bedrijf.com

 • Premium support

  Onze helpdesk is dag en nacht bereikbaar. Geen eindeloos doorschakelen, maar meteen een specialist aan de lijn die je deskundig advies geeft.

 • Stuur mails door naar uw mailbox

  Maak e-mailadressen aan naar wens en laat de mails doorsturen naar je huidig e-mailadres. Alle mails komen op één plek toe.

 • Doorverwijzen naar een andere url

  Stuur bezoekers aan je domeinnaam door naar een andere url zoals je facebookpagina of andere website.

 • Niet tevreden, geld terug

  Toch niet tevreden? Vraag tot 3 maand na je bestelling een volledige terugbetaling aan.
  Bekijk de voorwaarden.

 • Gratis marketing tool

  Verstuur gratis e-mailcampagnes met een demo-account van Flexmail.

 • Verhuisservice

  Staat je domein of website elders? Voor jou verhuizen we ze gratis naar onze servers.

Wat zijn die nieuwe TLD's exact?

De laatste jaren werd het web uitgebreid met duizenden nieuwe domeinextensies, ook generic Top Level Domains (gTLDs) genoemd. Dat was nodig omdat de traditionele generieke extensies zoals .com, .net, .biz schaars en daarom te duur geworden waren.
Dankzij de nieuwe extensies zoals .vlaanderen, .shop en .green ontstaan ontelbare combinaties. Zo kan je als ondernemer de perfecte domeinnaam voor je bedrijf registreren. Ga voor .shop, .vlaanderen, .tech, of een van de duizend anderen.

Wat zijn die nieuwe TLD's exact?
Snijd domeinkapers de pas af: bescherm je merk

Snijd domeinkapers de pas af: bescherm je merk

Je doet er best aan je bedrijfsnaam of idee zo snel mogelijk te registreren. Dan kunnen anderen of je concurrenten er niet mee gaan lopen.

Nu er echter zoveel nieuwe domeinextensies zijn, bestaat het gevaar dat anderen een domeinnaam met je merknaam registreren in een van die extensies. Om dergelijke domainsquatting te voorkomen, registreer je best jouw merk bij het Trademark Clearinghouse (TMCH), een wereldwijde databank. De voordelen:

 • Je kan je merk als eerste registreren wanneer nieuwe extensies gelanceerd worden
 • Je wordt verwittigd indien anderen je merknaam registreren en krijgt de mogelijkheid dit te verhinderen
Bescherm uw merknaam

Waarom de nieuwe extensies?

Dankzij het internet is er een bloeiende digitale economie ontstaan. Maar de klassieke domeinextensies waren niet mee gegroeid - het werd steeds moeilijker om een korte, treffende domeinnaam aan billijke prijs te registreren.

Daarom besloot het ICANN om nieuwe domeinextensies toe te laten. Dat loste vele problemen op:

 • Domeinextensies in vreemde tekens zoals Chinees of Cyrillisch schrift stimuleren het internetgebruik in groeimarkten.
 • Extensies voor communities groeperen mensen rond een bepaalde cultuur, sport, interesse of ideologie.
 • Geografische extensies voor regio's of steden beklemtonen een plaatselijke verankering, zoals .paris, .london, .gent.
 • Sector-extensies zoals .law of .immo verduidelijken meteen de aard van een bedrijf

Met de nieuwe extensies werd een onbeperkt aantal combinaties mogelijk. Zo kan iedereen een treffende, korte domeinnaam registreren.

Waarom de nieuwe extensies?
Welke nieuwe TLD's mag je verwachten?

Welke nieuwe TLD's mag je verwachten?

Van de meer dan 2.000 aangevraagde extensies zijn er al meer dan duizend beschikbaar voor registratie. Daarvan zijn er verschillende niet vrij voor registratie. Merken bijvoorbeeld zoals .gucci of .lamborghini zijn voorbehouden voor intern gebruik door de betrokken bedrijven. En voor bepaalde extensies zijn er bijkomende voorwaarden voor registratie, zoals behoren tot een bepaalde beroepsgroep.

Je vindt een duidelijk overzicht van alle beschikbare extensies waarvoor geen of weinig beperkingen gelden op onze website.

Wie kan een nieuwe extensie registreren?

Voor sommige domeinextensies gelden beperkende voorwaarden, zodat niet iedereen een dergelijke domeinnaam kan registreren. Of er voor een bepaalde domeinextensie een restrictie geldt, staat duidelijk aangegeven op onze new TLD-lijst.

Maar gelukkig geldt voor de meeste nieuwe extensies een 'open registratie'. Er gelden dan geen beperkingen, iedereen kan een domein registreren met deze extensie. Zo moet je bijvoorbeeld als persoon of bedrijf niet in Brussel gevestigd zijn, om een .brussels domeinnaam te registreren. Al deze info trachten wij zo duidelijk mogelijk weer te geven op onze site, en nieuwe informatie wordt zo snel mogelijk vermeld.

Wie kan een nieuwe extensie registreren?

Gratis advies over nieuwe domeinnamen?

Nieuwe domeinnaam registratie specialist

Onze specialisten staan klaar met gratis domeinnaam advies. Aarzel niet om Arne en zijn collega's te contacteren via e-mail of telefoon.

Nieuwe domeinnaam registratie specialist
Arne Fiers Domeinnaam specialist