Gratis support via:  +31 (0)20 796 9999

Een webshop maken

Over het starten van een webshop, het kiezen van een domeinnaam en het belang van hosting en security voor je bedrijf kun je bij Combell terecht. Wij helpen je graag verder als je vragen over deze onderwerpen hebt. In ons e-book vind je meer informatie over de factoren waarmee je rekening moet houden als je een webshop maakt. Je kunt kiezen voor zelf webshop maken, maar je kunt ook je webshop laten maken.

Download gratis ons nieuw e-book
Webshop Hosting

Waarom maak ik een webshop?

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een apparaat (tablet, PC, laptop, telefoon) met een goede internetverbinding. De wereld van de e-commerce wint terrein ten opzichte van de fysieke winkels. Veel consumenten kijken op internet voordat ze naar een fysieke winkel gaan. Ondernemers die een webshop maken of een webshop laten maken bereiken dus meer potentiële klanten. Maak een webshop die veilig en aantrekkelijk is, zodat klanten sneller je producten kopen en eerder geneigd zijn om terug te komen.

Hoe kies je de juiste naam en domeinnaam?

Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de naam voor je shop en de domeinnaam. Kijk op onze website over domeinnamen voor meer informatie over de mogelijkheden. De domeinnaam moet uniek zijn. Zo voorkom je dat je potentiële klanten de website van een concurrent aanzien voor jouw website en dat je klachten krijgt van de concurrent omdat jouw bedrijfsnaam te veel op die van hem lijkt. Je domeinnaam moet duidelijk zijn en moet iets zeggen over jouw dienstverlening. Als je een merk gaat voeren, is het slim om de merknaam in je domeinnaam te verwerken. Hiermee maak je je webshop persoonlijker. Zorg er wel voor dat je domeinnaam niet te specifiek is, want je domeinnaam is niet meer actueel als je in de toekomst je dienstverlening of je assortiment wijzigt. Om ervoor te zorgen dat je via bijvoorbeeld Google gevonden kunt worden, heb je keywords nodig. Soms kun je ze in je domeinnaam verwerken. Om te zien op welke keywords het meest wordt gezocht kun je de Google Keyword Planner of Google Trends gebruiken. Dit kan je helpen bij het kiezen van jouw keywords. Als je ervoor kiest om ze in je domeinnaam te verwerken, betekent dat niet dat je het best vindbare bedrijf van het land wordt, maar het kan wel handig zijn voor je potentiële klanten. Als je domeinnaam makkelijk te onthouden is, zullen klanten andere mensen erover vertellen en zo krijg jij meer klanten. Kies een logische naam die goed bij jouw bedrijf past.

Hoe maak ik een webshop?

Een webshop maken doe je niet zomaar. Zorg dat je een strategie voor de korte en langere termijn hebt bedacht, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Maak je eigen webshop niet zonder financieel plan. Iedereen die een bedrijf begint, of dit nu fysiek of online is, krijgt te maken met (financiële) factoren waarmee rekening dient te worden gehouden. Je kunt een lijst van deze factoren vinden in het gratis downloadbare e-book met de checklist voor webshopstarters. Met het financiële plan breng je de kosten en inkomsten van je shop in kaart. Voor startende ondernemers zijn er mogelijk subsidies. Ga dit na bij de gemeente waar je je bedrijf vestigt en vraag informatie op bij de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. Reserveer een deel van je budget voor marketing, zodat je je producten aan de man kunt brengen. Je kunt dat handig doen via internet met de banners en advertenties die je bij de zoekresultaten kunt zien. Sociale media worden heel veel gebruikt en zijn daarom ideaal om op te adverteren. Als je een bedrijf begint, heb je bovendien kennis nodig van de markt en moet je vooral je vak verstaan. In de wereld van de e-commerce komt er echter nog meer bij kijken en dan is begeleiding bij het zelf maken van een webshop erg handig.

Hoe maak ik een webshop? Combell geeft tips en antwoorden, zodat jij zo snel mogelijk de online markt kunt veroveren. Om ervoor te zorgen dat klanten bij jou kopen en niet naar de concurrent gaan, moet je kort en bondig aangeven waarom jij beter bent dan de concurrent. Doe dit op een originele manier, zodat de klant gegrepen wordt en naar jouw unieke webshop gaat. Als je je producten internationaal online wilt verkopen, krijg je te maken met de wetgeving in de landen waar je actief wilt zijn. Je moet ook rekening houden met de cultuur, het aanbod, de verzending van je producten en de betaalmethodes.

Meer weten?

Heb je toch nog bijkomende vragen of wens je meer te weten te komen over onze producten en services? Contacteer ons dan nu vrijblijvend. Onze medewerkers staan steeds voor u klaar om u te begeleiden bij al uw projecten.

+31 (0)20 796 9999

Gratis e-book

Je eigen webshop starten: het gratis e-book

Speciaal voor u ontwikkelden wij een gratis webshop e-book waarin wij alle belangrijke aspecten van je webshop uitbundig bespreken.

Top