Unmanaged cloud: neem zelf de controle in handen

Je IT-infrastructuur optimaal beheren en onderhouden vraagt tijd én expertise. Beschik je over beide? Dan is unmanaged cloud hosting helemaal jouw ding. Wij leveren de beste fundamenten waarop jij je servers kan bouwen. Het inrichten doe je dan helemaal zelf. Toch advies of ondersteuning nodig? Combell is slechts een telefoontje verwijderd.

  • Bepaal zelf hoe je je servers configureert, beheert en onderhoudt
  • Goedkoper dan managed cloud hosting
  • Zowel mogelijk voor public, private en hybrid cloud
Managed Cloud services Managed Cloud services
Wat is unmanaged hosting?

Wat is unmanaged hosting?

Als ondernemer hou je graag de handen aan de knoppen. Niet alleen kost het iets meer om alles uit te besteden, je neemt de controle over je business ook heel serieus. Unmanaged hosting biedt je die controle.

Anders dan bij managed hosting op maat sta je met een unmanaged cloud server zelf in voor het beheer en onderhoud. Als je kennis hebt om je servers zelf te beheren, levert je dat meteen een pak voordelen op.

Waarom kiezen voor een unmanaged cloud server?

Of je nu kiest voor een public, private of hybrid, elke cloud heeft een unmanaged variant. Wij werken een oplossing uit op basis van jouw specifieke wensen en noden.

Bij unmanaged hosting neem je zelf de touwtjes van je server in handen. Jij bepaalt hoe je je servers configureert, beheert en onderhoudt. Dat geeft je meer vrijheid om bepaalde technische keuzes te maken. Is je infrastructuur aan vervanging toe of wil je zaken toevoegen of (her)configureren, dan staat Combell paraat.

Heb je voldoende technische kennis in huis, dan bespaar je met unmanaged cloud hosting op je maandelijkse factuur. Daar staat tegenover dat je geen SLA-garantie hebt, met gegarandeerde oplostijden. Sowieso doen we onze uiterste best om je zo snel mogelijk weer online te krijgen in geval van problemen.

  • Maximale uptime verzekerd

Je servers staan in onze beveiligde datacentra waar we er alles aan doen om ze continu draaiende te houden. Alles is redundant uitgevoerd om noodgevallen met de minste impact op te vangen.

Of je nu managed of unmanaged kiest, Combell staat garant voor een optimale service. Wij zorgen ervoor dat je unmanaged server altijd draait en voorzien je van al het nodige om vlot te kunnen werken. Van gegarandeerde stroom tot de nieuwste hardware. Hoe je je server invult, is jouw verantwoordelijkheid.

Managed of unmanaged: waar zit het verschil?

Twijfel je nog tussen managed of unmanaged cloud hosting? In dit samenvattend artikel vind je de voornaamste verschillen opgelijst.

Wil je toch meer garanties of meer uit handen geven om je te concentreren op je corebusiness? Ontdek alle voordelen van managed hosting.

Laat je begeleiden door onze experten

Laat je begeleiden door onze experten

Wij nemen jouw business even serieus als jij. Daarom waken we over elk aspect van je hosting.

Onze experten helpen je graag met:
  • De keuze tussen public, private of hybrid cloud
  • De migratie van je systemen naar de cloud
  • Advies en opvolging op maat
Laat je begeleiden door onze experten

Hoe werken we?

Onze projecten, dat is maatwerk. Toch keren deze drie stappen altijd terug:

1
Kennismaking

We leren je organisatie kennen, net als je bedrijfsnoden. Samen gaan we op zoek naar jouw ideale hostingoplossing.

2
Ready, set, go!

Zodra we het antwoord gevonden hebben – in overleg met jou, uiteraard – is het tijd voor actie. Onze experten ontzorgen je waar je dit wilt.

3
Care

Ook wanneer alles in kannen en kruiken is, kan je bij onze support terecht. Onze experten staan 24/7 voor je klaar met een antwoord op al je vragen, in je eigen taal. Want voor ons ben je meer dan een nummer: elke klant is een partner.

Waarom Combell?

We zijn meer dan een hostingprovider: Combell is een partner die strategisch met je meedenkt en op zoek gaat naar de juiste oplossing voor jouw project.

  • Persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste hostingoplossing

  • Robuuste en extreem veilige datacentra in de Benelux

  • Totaalpakket voor unmanaged en managed hosting, inclusief monitoring

ISO 9001 ISO 27001 ISO 27701

Jouw garantie op kwaliteit en een minimum aan veiligheidsrisico's.

Ontdek onze ISO-certificaties

TIP: Is jouw website in orde met de AVG? Doe gratis de test

Ontdek direct of jouw website helemaal in orde is met de wetgeving. Vul je domeinnaam in en krijg meteen je resultaat te zien.

Iubenda Compliance Scan

Niet wat je zocht? Bekijk alle managed services

Meteen een vrijblijvend voorstel op maat?

Is unmanaged hosting iets voor jou? Kom praten, Combell denkt met jou mee en stelt meteen de geschikte formule voor.

Voor vrijblijvend intake-gesprek

Siegfried Deleyn
Siegfried Deleyn Managed Services Specialist